Bejelentkezés
A különböző tetőtípusok hőszigetelése
A különböző tetőtípusok hőszigetelése

A lakás energiavesztesége szempontjából a tető szigetelése az egyik legfontosabb, hiszen akár a hőveszteség 25%-a is távozhat a nem megfelelően szigetelt tetőn át. Fontos azonban, hogy minden tetőszerkezetet az egyéni sajátosságok figyelembe vételével kell hőszigetelni, hogy a beruházásunk valóban megtérüljön.

A magastetők hőszigetelése

Amennyiben padlásfödém szigetelését tervezzük, az első dolog, amit a hőszigetelő rendszer kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a födém

Lábazati szigetelés: egy méltatlanul mellőzött terület

Nem ritka az, hogy a lakásfelújítást befejezettnek tekintik a homlokzat szigetelésével, holott a lábazat szigetelése nem csak a hőtartó képességet javítja, de a szigetelés hiánya növeli a hőhidak kialakulásának esélyét is. Ennek megfelelően a lábazati szigetelést kiemelten fontos megejteni a homlokzat szigetelésével egyidőben, azonban mindig ügyeljünk arra, hogy a lábazatnak speciális igényei vannak!

Miért fontos a lábazati hőszigetelés?

Amennyiben leszigeteljük vagy újraszigeteljük otthonunk falát,


A hőszigetelés utolsó simításai: a vakolat, ami nem csak dekoráció

Míg korábban a homlokzat legfontosabb szerepe az volt, hogy az épületeket mutatóssá, széppé varázsolja, napjainkban már a vakolatnak is kiemelkedő szerepe van a hőszigetelésben és a hangszigetelésben.

Mit tud a jó vakolat?

A vakolatnak számos ellentmondásos elvárásnak kell megfelelnie. Egyrészt teljes mértékben hő- és hangszigetelőnek kell lennie, miközben díszítenie kell a homlokzatot, de páraáteresztőnek is kell lennie, hogy lélegezzen. Fontos, hogy távol tartsa a falszerkezettől a csapadékot, miközben képes elviselni akár 50°C-os hőmérsékletingadozást is.

Éppen ezért már a hőszigetelési munkálatok első lépéseként el kell döntenünk,


Így helyezzük fel a homlokzati szigetelő rendszereket!

Ahhoz, hogy a homlokzati szigetelő rendszer megfelelően működjön és a befektetés valóban teljes mértékben megtérüljön, nem csak az ideális rendszer kiválasztása szükséges, de fontos a megfelelő felhelyezés is. Ehhez pedig szükséges a tökéletes szigetelőanyag megválasztása mellett a megfelelő homlokzati hőszigetelő rendszer kiegészítőinek használata is.

Miben más a homlokzati szigetelő lap?

A homlokzati szigetelő rendszerekhez kizárólag homlokzati szigetelőlap használható. Ennek oka az, hogy


Mit nevezünk a hőszigetelő rendszernek?

Mit nevezünk a hőszigetelő rendszernek?Hőszigetelő rendszernek a szigeteléshez felhasznált anyagok és kiegészítők összességét nevezzük. Ennek megfelelően önmagában a polisztirol lap csupán egy homlokzati hőszigetelő anyag, a kiegészítő- és rögzítőanyagokkal együtt alakul ki a teljes hőszigetelő rendszer.

Élet hőhidak nélkül

A hőhíd kialakulásának oka az épület külső és belső oldala közötti hőmérsékletkülönbség, jele pedig a fal belső oldalán megjelenő páralecsapódás, szélsőséges esetben pedig a penész kialakulása. A lakótérben kialakuló penészgombák spórái mérgező anyagokat bocsátanak ki, ami allergiás tüneteket is okozhat és káros a lakók egészségére.

A megfelelő típusú és minőségű hőszigetelő rendszer megválasztásával

Egy garantáltan megtérülő beruházás: hőszigetelés a lábazattól a tetőig

Egy garantáltan megtérülő beruházás: hőszigetelés a lábazattól a tetőigA hőszigetelésbe sokan csak azért nem vágnak bele, mert egy meglehetősen nagymértékű kiadásról van szó. Az azonban nem egyértelmű minden család számára, hogy ez a befektetés hosszú távú biztonságot jelent, mégis meglehetősen rövid idő alatt megtérül. A teljes körű hőszigetelés ugyanis egyszeri befektetés, a későbbiekben pedig csupán előnyeit élvezhetjük.

Kevesebb mint 5 év alatt térül meg

A legfrissebb hazai felmérések szerint, a ház típusától függően, a hőszigetelésre fordított beruházás kevesebb mint öt esztendő alatt megtérül, hiszen egy ilyen jellegű korszerűsítés akár 50%-kal is csökkentheti a ház energiafelhasználását. Összességében gazdaságosabb és jobb befektetés, mint ha a család a bankban helyezné letétbe a pénzét...


A hőszigetelési anyagok jellemzői
A házak megfelelő hőszigetelése számos szempontból kiemelten fontos. Egyrészt megszünteti a falak nedvesedését, így óvja a lakótérben élők egészségét és az épület állagát, másrészt nagymértékben csökkenti a fűtésszámlát azáltal, hogy csökkenti a hőingadozást, ezzel együtt javítva a lakótér hőérzetét. Ennek megfelelően elmondható, hogy az ideális hőszigetelés nem csak az energiahatékonyságot növeli, de védi egészségünket és környezetünket is...

Milyen az igazán jó hőszigetelés?
Milyen az igazán jó hőszigetelés?Legyen szó új ház építéséről vagy egy régi felújításáról, az egyik legfontosabb kérdés a megfelelő hőszigetelés. A jó hőszigetelés ugyanis nem csak a hőérzetünket javíthatja, de energetikai szempontból és egészségügyi szempontból egyaránt fontos. A megfelelően hőszigetelt lakás fűtésszámlája ugyanis 40%-kal alacsonyabb, hiszen nem távozik a hő a falakon keresztül, ráadásul a szigetelés megvédi falainkat a dohosodástól, penészedéstől is.

Mennyit takaríthat meg a megfelelő hőszigeteléssel?

Ha az Ön otthonának hőszigetelése elavult vagy teljes mértékben hiányzik, nem csak otthona értékét növelheti a megfelelő szigetelés kialakításával, de a fűtésszámlát is csökkentheti éves szinten akár 40%-kal.

Amennyiben pedig most kezdi el ...


Ezt kell tudni a hőszigetelésről
Hőszigetelés
A hőszigetelés ma már nem számít újdonságnak, rengetegen döntenek úgy, hogy leszigetelik a házukat spórolás, illetve környezettudatosság céljából. Bár a hőszigetelés egy nagyobb beruházásnak számít, hamar megtérül az ára, ugyanis jóval kevesebbet kell fűteni, mint szigetelés nélkül. Hogy az eljárás pontosan mennyibe kerül, változó, függ attól, hogy milyen áron dolgozik a megbízott cég, milyen hőszigetelő anyagot választunk, valamint mekkora az épület. A munkát végző cég a szükséges adatok ismeretében tud előre árajánlatot adni.

Hőszigetelésnél fontos, hogy a megfelelő szigetelőanyagot válasszuk ki. Mindenki mást részesít előnyben, de ...


Hőszigetelő vakolattal is javíthatjuk a hőtartó képességet
Hőszigetelő vakolat
Otthonunk hőszigetelésével elérhetjük, hogy lényegesen, akár 30-40 százalékkal csökkentsük a hőveszteséget, ami a fűtésszámlánkon is meglátszik. Mindenképpen jó befektetés tehát a szigetelés, ráadásul a hagyományos eljárás mellett apró trükkökkel elérhetjük, hogy fokozzuk az egyes szigetelések hatékonyságát, így a hőveszteség csökkenésének mértéke akár 50-55 százalék is lehet.

A hő megtartására szolgál a hőszigetelő vakolat is, ami teljes mértékben rátapad a homlokzatra, nem alakulhat ki a falazat és a szigetelés között légrés, így a szigetelés jobb lesz. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy ...[1] [2] Következő